Beregn din fedtprocent – lær her hvordan!


At beregne sin fedtprocent kan være noget af et tilløbsstykke. Der findes utallige metoder, hvor du selv skal måle dig omkring bl.a. hoften, og disse metoder kan også være ret upræcise.

Måler du blot én centimeter forkert, kan det give et ufordelagtigt udsving i din fedtprocent, og derfor anbefaler vi dig, at du ikke laver målingerne selv, men får en kammerat til at hjælpe dig med at måle. Dette vil give dig den mest præcise måling.
Det vender vi tilbage til senere.

Hvad er fedtprocenten for en størrelse?

Din fedtprocent er et tal, der i % viser, hvor meget af din kropsvægt, der består af fedt, og hvor meget, der består af muskler.

Fedtprocenten er en meget omdiskuteret størrelse i bl.a. træningsmiljøet, hvor fx bodybuildere kan have brug for at måle fedtprocenten i forbindelse med konkurrencer.

Fedtprocenten er en god indikator, der kan vise noget om din generelle kropskomposition, og den kan sammen med din vægt bruges til at anslå, hvor vidt du har brug for at tabe dig eller ej.

Med det sagt kan man dog sagtens finde folk, der vejer forholdsvis meget, men samtidig har en lav fedtprocent. Det kan fx være atleter, folk der løfter vægte eller folk, der bare er ”godt bygget”.

Hvorfor måler man sin fedtprocent?

Som et supplement til en badevægt kan det være fornuftigt at måle sin fedtprocent for at finde ud af noget om sin generelle form. Fedtprocent siger ikke noget om din kondition, men kan bruges som en indikator på, hvor vidt, du har brug for at tabe dig eller ej.

Hvordan måler man sin fedtprocent?

Det kan gøres på mange forskellige måder. Vi vil dog her koncentrere os om den bedste af dem alle. I stedet for at måle dig med at målebånd, hvilket kan give nogle ret upræcise målinger, vil vi anbefale dig at investere i en fedttang, som du nemt kan finde i diverse fitnessbutikker på nettet.

Når du har investeret i værktøjet, skal du måle dig tre forskellige steder på kroppen og indsætte tallene i en formel. Det vil være det nemmeste at få en kammerat til at hjælpe dig med dette, da det kan være lidt svært at foretage målingerne selv.

Når du har foretager målingerne, kan du i nedenstående skema sammenligne tallene med vores og se, om du evt. har brug for at tabe dig:

Fedtmængde

Mand

Kvinde

Meget lav

7-10 %

14-17 %

Lav

10-13 %

17- 20 %

Normal

13-17 %

20-27 %

Høj

17-25 %

27-31 %

Meget høj

>25 %

>31 %

Vi håber, du får god fornøjelse med målingerne, og viser tallene en for høj fedtprocent, kan du se meget mere om vægttab, finde gode kostråd i forbindelse med din slankekur.

God fornøjelse!

, ,