Beregn din træningspuls


Igennem nyere tid er det blevet muligt at beregne din træningspuls vha. pulsure, man kan købe i sportsforretninger.

Man har også tidligere kunne måle træningspuls i fitnesscentre ved bl.a. motionscykler, hvor man kunne spænde specielle pulsbælter rundt om livet, hvor en måler beregnede din puls og vha. en transmitter sendte oplysningerne videre til kondicyklens display.
Ved andre kondicykler har man fx også set fingerklips, der var monteret med en ledning, der ligeledes videreførte informationer til cyklens display.

Men i dag er det blevet en dille med specielt designede pulsure, og dem ser vi nærmere på i denne artikel.

Et pulsur kan hjælpe dig med at kontrollere dine træningspas, sådan at du når dine mål med dine træningspas langt nemmere. Det bør siges, at det specielt er i forbindelse med cardio-træning, at pulsure kan være nyttige. Cardio-træning er det samme som konditionstræning, og kan være fx løb, cykling, roning og step.

Ved hjælp af et pulsur kan du måle din puls og optimere din træning. Hvis du fx sidder ved en romaskine og er ved at gå lidt i stå, kan du med pulsuret se, hvor høj din puls er, og derved optimere din træning, ved at skrue op for tempoet.

Du kan uden et pulsur på diverse hjemmesider beregne din optimale træningspuls, og vi laver nedenfor et lille eksempel, der illustrerer, hvordan en optimal træningspuls bør være.

Esben er 26 år gammel og dyrker regelmæssigt motion, dvs. han træner 3 gange om ugen i et fitnesscenter. Dermed er han i en normal/god form og har en fornuftig kondition.

Hans optimale træningspuls ligger på 116-155 hjerteslag pr. minut.

Et andet eksempel er Birthe på 46, der sjældent træner, men arbejder en del med fysisk hårdt betonet arbejde. Hendes optimale træningspuls ligger mellem 87 og 104 slag pr. minut.

Du kan selv beregne din træningspuls på bl.a. www.slankeassistent.dk og derefter overveje, om du har mod på at investere i et pulsur.

Hvis du træner i et fitnesscenter, vil du ofte opleve, at cardiomaskinerne kan gøre arbejdet med at måle pulsen for dig, men træner du fx ved at løbe, kunne du måske godt have gavn af at måle din puls.
Det er helt op til dig at bestemme, hvordan du vil gøre.

Vi ønsker dig god fornøjelse med træningen.

,