Find det rette cykeltøj


cykeltoej-kvinderBliv klogere på cykeltøj
Med det rette cykeltøj får man mest ud af sin træning ude i den fri natur. Hvis du er på udkig efter noget nyt cykeltøj, bør du først og fremmest finde noget udstyr, som direkte matcher dine behov under din træning. Der findes et hav af forskellige kendte og ukendte brands, og mulighederne inden for materialer og typer er typisk meget omfattende.

Jeg har tidligere handlet hos Løbeshop.dk, der på trods af navnet også har Danmarks største udvalg af brands inden for kategorien cykeltøj så som 2XU, Craft, Assos, Newline – samt Zoot, som de er eneforhandlere af i Danmark.

Først og fremmest bør du lave en liste over det udstyr, du har behov og så vælge kvalitet og features ud fra dit niveau. Listen kunne bl.a. indeholde ting som jakke, cykelvest, trøjer, bukser, cykelsko samt andet tilbehør, som gør din cykeltur i den fri natur mere effektiv og behagelig.

Hvordan vælger du så det rette sæt cykeltøj? Dette vil afhænge af, hvor meget tid og energi, du lægger i din cykeltræning, men hvis du foretrækker længere ture i den fri natur på din racercykel, kommer her nogle tips.

Det er vigtigt, at dit sæt af cykeltøj ikke kun ser pænt og nydeligt ud, men at det derimod også besidder en række funktioner, som kan gøre dine længere cykelture mere behagelige.

Eksempelvis er det en god ide, at dit cykeltøj er vindtæt, således at det kan beskytte dig mod den brutale vindafkøling, der pludseligt kan opstå, hvis det begynder at blæse op. Dette kan hurtigt ske, hvis det er det flade Danmark, vi taler om. Derfor er det også vigtigt, at dit cykeltøj sidder tæt, således at det ikke flagrer i vinden og derved tillader vinden at komme ind under tøjet. Hvis du anvender en cykelvest frem for en cykeljakke, kan det være en god ide at anskaffe sig nogle armvarmere, så din hud ikke er i direkte kontakt med vinden og herved undgår at blive nedkølet.

Ligeledes kan det være en god ide at sørge for, at dit cykeltøj er vandafvisende, således at du ikke bliver fuldkommen gennemblødt, hvis der pludseligt dukker en byge op i horisonten, mens du træder af sted på din racercykel. Vi kender alle til den danske sommer, som ikke altid er så solrig, som mange af os ønsker.

Noget der er meget vigtigt, men som mange cykelentusiaster glemmer af anskaffe sig, er reflekser. Reflekser kan gøre dig mere synlig i trafikken og derved øge din sikkerhed, når dagene bliver kortere og mørkere hen på efteråret og om vinteren.

Hos Løbeshop.dk har de et bredt udvalg af cykeltøj og tilbehør, således du kan få mere ud af træning. Du kan få leveret dit cykeltøj direkte til din dør eller det kan stilles klart til afhentning i butikken i Hadsted, alt efter hvad du selv foretrækker.