Hold dig fra slankepiller


Internettet flyder i disse juletider over med tilbud om slankekure og slankepiller

Skruppelløse firmaer tager sig godt betalt for slankeprodukter, der ikke virker. De lover vægttab, øget forbrænding og bedre velvære, men brugerne risikerer at blive afhængige af præparaterne.

Markedet for kosttilskud er stort, og mange risikerer at købe noget, de i virkeligheden slet ikke har brug for.

Forbrugerne lokkes med, at de fx kan øge forbrændingen og få mere energi helt lovligt.
De fleste af produkterne på markedet er da også lovlige, men pas på! Du risikerer at betale mange penge for ting, du kunne få meget billigere ved fx at drikke en kop kaffe.

Mange af produkterne indeholder fx koffein eller guarana. Guarana er det samme som koffein, bortset fra at det er udvundet fra en plante.

Pillerne med koffein eller guarana giver dig typisk mere energi, men de kan være farlige i for store doser. Du risikerer desuden at blive afhængig af pillerne, ligesom nogle mennesker kan være afhængige af kaffe. Det skyldes, at pillerne giver dig den samme virkning som du får ved at drikke en stor kop kaffe. Overforbrug af koffeinpiller kan desuden øge kropstemperaturen, så du får det dårligt.
Det største problem ved koffeinpillerne er dog, at der mangler dokumentation for den påståede effekt. Og det kan desuden være utroligt svært at gennemskue, hvad produktet rent faktisk indeholder.

Dette gør sig gældende for mange af de slankepiller, du kan købe lovligt.

Tragisk nok findes der dog slankepiller, som sandsynligvis vil give den ønskede effekt, men de er både farlige og tilmed ulovlige. Her tænker vi særligt på piller med efedrin som fx Therma Power.

Effekten af efedrin kan sammenlignes med effekten af amfetamin. Du kan træne hårdt i timevis uden at blive træt, du mærker ikke sult osv.
Men der er en grund til, de er ulovlige! Der er registreret flere dødsfald i forbindelse med brugen af Therma Power, og problemet med pillerne er bl.a. at de påvirker din hjerterytme. Vi har talt med en læge, der siger, at en af grundene til, folk kan tabe sig med Therma Power er, at de sætter dit hjerte på hårdt arbejde. Du forbrænder mere energi, da hjertet skal pumpe hurtigere. Dette kan ødelægge dit hjerte, og du risikerer i værste tilfælde at dø.

Therma Power er derfor en rigtigt dårlig løsning, hvis du ønsker at tabe dig.

Der findes dog andre lignende produkter, der kan fås lovligt, dog på recept, men dem vil vi ikke anbefale nogen at bruge. Effekten af disse midler kan minde om effekten af bl.a. Therma Power. Dette er grunden til, at de kun fås på recept, og præparaterne vil under alle omstændighederne være en dårlig løsning pga. flere risici.

Kort sagt: Slankepiller kan generelt godt give dig en effekt. Nogen kan fx have brug for mere energi i forbindelse med træning, og der kan koffeinpillerne godt anvendes. Men en kop stærk kaffe vil i mange tilfælde give den samme effekt.

De ulovlige samt de receptpligtigte slankepiller er en dårlig løsning. De er farlige og unødvendige, da der er andre sunde måder at tabe sig på.

Hermed en lille advarsel fra Slankekur.info om ikke at gå amok i suspekte slankepiller efter jul. Du får meget mere ud af en almindelig slankekur og fokus på effektivt vægttab.