Motion og god kost i fællesskab mest effektivt som slankekur


Dyrk motion og spis fornuftigt hvis du vil tabe dig!

Har der sneget sig lidt ekstra kilo på sidebenene på det seneste, er det værd at se på, hvad der er mest effektivt i forhold til at slanke sig.

Det handler ikke kun om at lægge sine vaner om for en periode, men om at ændre livsstil. Ellers risikerer man blot at tage de tabte kilo på igen, som man har slidt hårdt for at tabe.

Tidligere har man opereret med to parametre i forbindelse med vægttab; motion og kost, og de er ofte blevet behandlet hver for sig. Men nyere forskning viser, at man sagtens kan kombinere de to parametre og opnå et mere tilfredsstillende resultat. (Kilde: videnskab.dk)

Motion har ingen slankeeffekt i sig selv, men skal kombineres med lavere kalorieindtag gennem sundere kost, hvis man virkelig skal kunne måle effekten af indsatsen for at tabe sig. Slankekure risikerer at svække din fysik, hvis det ikke sker i samspil med motion.

Diæt og motion skal altså kombineres, og dette kan gøres på flere måder.

Et nyt studie foretaget af New England Journey of Medicine understreger pointen af ovenstående, så der skal altså både salat på bordet og trampes i pedalerne eller jogges i løbeskoene for at opnå et varigt vægttab.

Studiet fra New England Journey of Medicine anvendte en forsøgsgruppe på 107 personer på 65 år eller mere, og disse blev delt i 4 grupper, hvor én gruppe blev sat til at motionere, én gruppe blev sat på diæt, én gruppe blev sat i gang med både motion og diæt, mens den sidste gruppe fungerede som kontrolgruppe.

Resultatet af denne undersøgelse blev, at gruppen der både motionerede og var sat på diæt, opnåede langt de bedste resultater. Gruppen opnåede på et år et vægttab på 10 kilo, en forbedret fysisk tilstand, stærkere fysik, et højere kondital og stærkere knogler.

Ifølge institutleder dr.med. Arne Astrup, der forsker i overvægt og kost ved LIFE, Københavns Universitet, bliver der med denne nye forskning endegyldigt lukket for debatten om, at vægttab kun kan opnås med ændring af kost eller ved at dyrke motion – hver for sig.

»Jeg synes, det er sådan en dum diskussion, for det er sund fornuft, at motion og diæt virker bedst, når de samarbejder,« siger han.

Ifølge Arne Astrup kan forsøget, der kun er afprøvet på ældre, sagtens overføres på andre målgrupper. Det kræver blot en større undersøgelse. Grunden til at forsøget i sin tid blev udført på ældre er, at det er nemmere at måle effekten hos denne gruppe af mennesker.

,