Slankepille Alli i håndkøb?


alli
Alli – den nye slankepille, som måske allerede kommer på markedet i maj i Danmark. Alli skal i følge Børsen sælges som slankepille i håndkøbsmedicin. EU har for nyligt godkendt Alli som håndkøbsmedicin og Danmark kommer også med.

Alli skal sælges på apoteket og kun til mennesker, som virkelig har brug for det – det vil sige har et Body Mass Index (BMI) på over 28.

Til trods for slankepillen Alli sælges på apoteker og kun i fonbindelse med en kostplan, bekymrer det en del danske fedmeeksperter. Kim Fleischer Michaelsen, Professor og fedmeekspert på Københavns Universitet Institut for Human Ernæring udtaler:

Det giver anledning til store bekymringer hos mig – ikke mindst for unge piger, hvoraf mange er ekstremt fokuserede på at blive tynde eller lider af anoreksi,

Han mener, at det ikke er rimeligt, at det er personalet på apotekerne, der skal holde de unge piger væk fra slankepiller – selv om man skal have et BMI på over 28 for at købe Alli, forhindrer det jo ikke, at en tyk pige køber slankepiller til sin veninde.

Andre eksperter advarer også mod at give slankepillerne til helt unge piger, som bestemt ikke har brug for dem, men de hilser generelt Alli’s ankost velkommen – så længe slankepillen bliver behandler korrekt og kun udleveret til patienter, som faktisk er overvægtige og har brug for slankepille som hjælp til at tabe sig.

Hvad siger poducenten om Alli slankepiller?
Marketingchef Annette Marcher fra GlaxoSmithCline, som laver Allie, udtaler:

(Red: Alli) Pillerne sælges sammen med slankeplan, og der er et vægtskema på pakkerne. Desuden fungerer pillerne i sammenhæng med en diæt, og det fremmgår tydeligt.

Vibeke Manniche, specialæge, udtaler at hun mener, at salget af slankepiller som Alli skal overvåges det første års tid, for at sikre, at Alli når ud til det mennesker, som rent faktisk har brug for slankepiller.

Kilde: Børsen, FØDEVARESUNDHED, 29.01.2009

Læs mere om Alli slankepiller:
Ekstra Bladet: Ny super slankepille
Ekstra Bladet: Slankepillen Alli er nu formelt godkendt som første slankepræparat i håndkøb. Slankeekspert frygter ikke misbrug
My Alli

,