Server sund slankemad for dine gæster


Når man er på slankekur, kan man nemt komme til at stå i et dilemma, når man skal invitere gæster: Skal man servere almindelig mad, som ikke er så sundt, som det mad, man spiser under en slankekur, eller skal man prøve at gå nye veje og servere sund mad, som samtidig er velsmagende og indeholder langt færre kalorier?

I denne artikel giver vi dig muligheden for det sidste – altså et bud på sund slankemad, og vi sammensætter en sund menu, som du kan bruge, når du får gæster.

Vi har sammensat en menu med tre retter, og som forret har vi valgt kylling i agurkerand med flutes, som hovedret har vi valgt gulerodspostej, og som dessert har vi valgt at servere yoghurtmousse.

Dette er en sund menu, som du kan spise med god samvittighed, og i det efterfølgende giver vi dig opskrifterne på maden, som du selv kan tilberede, næste gang du får gæster.

Kylling i agurkerand
1 kylling
½ selleri
1 grøn peber
1 kop kinakålstilke
3 dl. ylette
1-2 spsk. citronsaft
kryddereddike
hakket grønt
1 agurk
½ l kyllingesuppe
8 blade husblas
salt
sesamflutes

Kylling i agurkerand tilberedes på denne måde:

Kylling, kogt selleri og rå kinakål skæres i tern, blandes i en dressing af ylette smagt godt til med citronsaft, kryddereddike og hakket grønt.
Suppen afkøles (husblas tilsættes, mens suppen er varm). Hæld det i en randform, hvor der er agurketerninger. Det stivner, når det er koldt. Ved anretning fyldes kyllingesalaten i randen og pyntes med peberringe.

Når du har lavet forretten, går vi videre med hovedretten, som du får opskriften på her:

Gulerodspostej
200 g hakket okse- eller svinekød
300 gram revne gulerodder
2 småtskårne løg
2 æg
1 spsk. kartoffelmel
Bouillon
Salt, peber, basilikum

Og denne ret tilberedes således:

Det hakkede kød svitses med løg (undvær fedtstof, hvis du bruger svinekød).
Rør de groftrevne gulerødder i, sluk og rør de øvrige ingredienser i. Bag derefter retten i et gratinfad i 45 min. Serves med brød eller kartofler til.

Og når du er færdig med denne ret, skrider vi videre til desserten, som er yoghurtmousse:

Yoghurtmousse indeholder de nedenstående ingredienser og serveres sådan her:

1,5 dl hindbær
1,5 l yoghurt naturel
Sødemiddel
2 æggehvider
Flødeskum

Findel de knap optøede bær i en blender eller med en håndmixer. Bland sødemiddel og yoghurt i, frys ned i 1 time eller mere, pisk æggehviderne, vend dem i frugtmassen, frys igen 1-2 timer.
Pynt med lidt flødeskum og hele bær.

Dette var opskifterne på din kommende gæstemenu, og vi ønsker dig god appetit. Hvis du får gæster, som er på slankekur, vil de elske dig for ovenstående slankemad 🙂