Slankekur? Tab dig effektivt med Dr. Atkins kuren!


Der findes et hav af slankekure på nettet, og en af dem, der har stor succes er Atkinskuren, der er udviklet af Dr. Atkins.

Med Dr. Atkins’ New Revolution er der skabt en helt utraditionel kur, der tager udgangspunkt i, at man helt skal undlade at spise kulhydrater.

Kulhydrater findes i bl.a. brød, kartofler, frugt og grøntsager, og holder du dig fra disse, er der kun to ting, du skal spise: Nemlig fedt og proteiner.

Når du først har erfaret, at du skal holde dig fra kulhydraterne, kan du med god samvittighed spise løs af fødevarer, der indeholder fedt og proteiner.
Disse fødevarer kan bl.a. være kød, osteprodukter og smør.

At tænke sig, at du kan spise løs af kød, og undgå at sidde dag ind og dag ud og tygge grøntsager, lyder næsten for godt til at være sandt. Det er også en af grundene til, at Atkins siden 1992 har solgt over 45 millioner eksemplarer af sin bog, der indeholder denne kur.
Atkins kuren  - vægttab, slankekur
Dr. Atkins har i sin bog beskrevet grundelementerne i kuren og de er følgende:

Du skal skifte kulhydraterne ud med proteiner og fedt for at tabe dig.

Atkins mener at vide, at du på denne måde opnår en stofskiftefordel, da du får en større mæthedsfornemmelse ved at spise proteiner – og dermed føler du dig mindre sulten. Kroppen kan ikke nedbryde fedtet helt, og derfor bliver en del af fedtet omdannet til ketonstoffer (acetonelignende stoffer). Ketosen, der opstår pga. manglende sukker i stofskiftet, dæmper din sult.
Dette fænomen kender man også fra pulverkure som fx Nupo-kuren.

Det kedelige ved dette er imidlertid, at disse ketonstoffer forsvinder, når du efter kuren begynder at spise normalt igen, og så melder sulten sig atter.

Taber man sig på Atkinskuren?

Der burde ifølge Dr. Atkins være videnskabeligt belæg for at sige: Ja, det gør man!

Laver du en ekstrem kulhydratrestriktion og spiser færre kalorier end tidligere, så taber du dig med garanti.

Nyere studier viser, at man udover at tabe sig ved hjælp at Atkinskuren, desværre også risikerer – på sigt – at fremkalde en række sygdomme. Disse er bl.a. blodprop i hjertet og diabetes.
Men det skal samtidig siges, at dette ikke er 100 % ordentligt dokumenteret.

Udfordringen med Atkinskuren er, at man mangler ordentlig dokumentation for kuren (udover den, Dr. Atikins selv har fremstillet), og det kan derfor for læger og diætister være vanskeligt at rådgive om kuren.
Det er dog sikkert, at forsøgene, der har dannet grundlag for at sige, at kuren kan fremprovokere blodpropper i hjertet og diabetes, tager udgangspunkt i, at man følger kuren over en meget meget lang periode.

Er der ulemper ved Atkins kuren?

Det første, man spørger sig selv om, når man læser om Atkinskuren, er naturligvis, hvad bivirkningerne er.

En af ulemperne ved denne kur er, at du kan få forstoppelse. Dette skyldes, at du under kuren mangler de vigtige kostfibre, du får fra bl.a. brød og frugt.
En undersøgelse har vist, at ca. 70 % af forsøgspersonerne, der gennemførte en kur med en ekstrem kulhydratrestriktion, fik forstoppelse. Det kan der så gøres noget ved – bl.a. ved at drikke rigelige mængder væske.

Da du på denne kur i kosten vælger at se bort fra vigtige typer kost som fx brød, ris, pasta, kartofler og frugt og grønt, vil kosten på længere sigt kunne give dig en række ulemper, men man behøver jo ikke nødvendigvis køre kuren i månedsvis af gangen, så derfor skal man være lidt forsigtig med at tænde den røde advarselslampe. Vi har set mange rigtig gode eksempler på varigt og effektivt vægttab med Aktinskuren.

Hvordan kører jeg en Atkinskur?

Atkinskuren er inddelt i fire faser:

Først skal du fastslå, hvor meget, du vil tabe dig. Dette mål skal du efterstræbe igennem alle fire faser.

– Introduktionsfasen: Du får kroppen til at skifte adfærd – fra at forbrænde kulhydrater til at forbrænde fedt. Dette gør du ved at holde dig fra sukker, hvede, alkohol m.v.
– Dette stabiliserer dit blodsukker og dæmper din spisetrang.

Er du efter 2 uger fortsat indstillet på at følge kuren, skal du gøre følgende:

– Du skal lave et godt kostprogram efter din egen smag. Det er stort set forbudt at indtage kulhydrater, men du kan nok ikke helt undgå det. Derfor skal du finde ud af, hvilke kulhydrater du kan spise, og hvilke du skal holde dig fra. Her anbefaler vi, at du holder dig fra sukker og alkohol.

– Når du kommer til tredje fase er du kun 2-5 kilo fra dit ambitiøse mål, og derefter skal du vænne kroppen til at have en stabil vægt.

Denne fase er utroligt hård og sejlivet, og det kræver en jernhård vilje.

Men kan du opnå dette, er du godt på vej til punkt fire i kuren, som du kan se her:
– Stabil vægt for livet.

Når du har fået nedjusteret din vægt handler det om at fastholde vægttabet. Du kan herefter begynde at spise de fødevarer, du har holdt dig fra under Atkinskuren. Men pas på: Du kan ikke bare spise løs, for så kommer kiloene tilbage!

Du bør samtidig sørge for at dyrke noget motion, så du øger din forbrænding.

Vi ønsker dig god fornøjelse med Atkinskuren og håber at ovenstående kan være med til at hjælpe dig til et effektivt vægttab og en varig slankekur!